Cake smash!

Ondertussen is Louane bijna twee, maar deze foto’s kan ik jullie niet ontzien.

Een cake smash fotoshoot wordt klassiek gehouden net voor de eerste verjaardag. Hierbij mag het kindje lekker kliederen met een taart. In Nederland is dit een reeds beter bekend fenomeen, maar aan alle Belgische ouders kan ik het alleen maar aanraden.

Het fenomeen zou ontstaan zijn bij de Mexicanen. Zij vieren op de eerste verjaardag de zogenoemde ‘Mordida‘. Volgens deze Mexicaanse traditie duwen de ouders het eerste stukje taart in het gezicht van het meisje of de jongen. Alle toeschouwers roepen dan ‘Mordida, Mordida!’. Dat wilt zo veel zeggen als ‘Hapje, hapje!’.

Sowieso leuk voor later! Fotografe Elena Schaepherders van Capturing Moments heeft de foto’s genomen van Louane.

In het begin was het wat onwennig voor Louane, maar mits een beetje hulp – ‘Louane, proef eens? – vond ze het steeds leuker.

Kijk en geniet 🙂

003009016019027028035

En na al dat geklieder was het uiteraard opkuis tijd!

*     *     *

SMASH THAT CAKE!

*     *     *