Kerstshoppen 2.0

Het is bijna zo ver… kerstmis! Voor de één pure fun en gezelligheid, voor de ander een periode vol stress en familieverplichtingen. Ik behoor tot de eerste groep, laat maar komen die kerstperiode!

Het enige mindere – vind ik – is de stress die erbij komt kijken wat betreft de kerstpakjes voor iedereen. Voltijdse job + een kleine peuter thuis –> weinig tijd om lustig rond te dwalen in de gezellig verlichte winkelstraten. Gevolg: ‘s avonds laat inspiratie opdoen op het wereldwijde web. In wat volgt geef ik jullie enkele webshops mee waar jullie zeker en vast een leuk cadeautje zullen vinden voor je (schoon)mama, (schoon)papa, broer, zus, peter, meter, oma, opa,..

1. RADBAG

Originele cadeaus, vrolijke lifestyle accessoires en slimme gadgets – Radbag heeft alles wat je niet per se nodig hebt, maar zeker wil hebben! Radbag.be

Dit is een heel leuke site, ik garandeer je: hier vind je sowieso een cadeautje voor iedereen! Enkele pluspunten op een rij:

 • Je kunt cadeaus zoeken door te filteren op geslacht, prijscategorie én de persoonlijkheid van diegene voor wie je een cadeau zoekt.
 • Je kunt gepersonaliseerde cadeaus bestellen, zoals bijvoorbeeld originele gepersonaliseerde posters.

Minpunten:

 • GRATIS verzending geldt pas vanaf een besteding van € 60. Als je onder dit bedrag zit, betaal je sowieso € 4,95 verzendkosten.
 • De levertermijn bedraagt 3-4 werkdagen, wat eerder aan de lange kant is in de kerstperiode als je het mij vraagt. Dus forget it voor de lastminute shoppers. Wil je je cadeautje nog tijdig ontvangen? Zorg er dan voor dat je je bestelling plaatst voor 20/12 om 11:00 en wees zeker thuis als je pakketje wordt afgeleverd 😉

2. DECOVRY

Decovry is een site waar je wekelijks design en decoratie spullen kunt scoren aan ongeziene kortingen. Het leuke is dat zij nu een online xmas shop hebben waar ze een verzameling aan originele hebbedingen hebben opgelijst – aan interessante prijzen.

Pluspunten:

 • Ook zij werken met bepaalde thema’s waardoor je gemakkelijk je weg vindt tussen alle producten. Hun categorieën variëren van ‘cadeaus voor hem/haar’, ‘avontuurlijke cadeaus’,… tot ‘cadeautjes voor de foodies onder ons’.
 • Voor hun kerstgeschenken hanteren ze een ‘fast delivery’ tussen de 1 à 3 werkdagen. Let op: dit geldt enkel voor hun xmas shop. Andere producten kunnen pas veel later geleverd worden, kijk daarom voor de zekerheid naar de verwachte leverdatum.

Nadelen:

 • Je moet je eerst aanmelden vooraleer je toegang krijg tot de site.
 • Je wordt nadien gespammed met zo goed als dagelijkse mailings (je kunt je uiteraard wel afmelden).
 • Verzendkosten komen er nog bij: € 5,99.

3. FIREBOX

Ook deze webshop is zeker de moeite waard om eens te bekijken, tijdens je zoektocht naar hét ideale cadeau. Ben je op zoek naar een UNICORN cadeau, om mee te zijn met de rage? Dan is deze site THE PLACE TO BE!

unicorns2

+punten:

 • Firebox heeft een erg leuke Instagram feed (@firebox).
 • Doen jullie op school, op het werk of in de familie aan ‘secret santa’? Dan biedt deze site de oplossing, zij hebben een categorie speciaal voor cadeautjes die voor iedereen wel leuk zijn om te krijgen.

Nadelen:

 • De website is enkel in het engels. Voor mij op zich geen probleem, maar leuker had uiteraard geweest als de website in meerdere talen beschikbaar was.
 • De levertermijn weeral jammer genoeg. De cut-off date voor verzendig via gewone post is ondertussen al verstreken (14 december). Echter, via express verzending kun je nog bestellen t.e.m. 21 december, voor 15:00.

 

*     *     *

This year, go for stress-free christmas shopping!

*     *     *