TIPS voor een 1e verjaardagsfeestje.

Een eerste verjaardagsfeestje is altijd speciaal. Voor mij was het vorig jaar een moment van terugblikken op een jaar met ups & downs, weinig slaap, veel knuffelmomenten en enorm veel hartverwarmende herinneringen.

Louane is jarig op 23 december, binnenkort wordt ze dus al 2 jaar. Het ‘grote publiek’ hebben we vorig jaar uitgenodigd op zondag 20 december en de ‘kleinere kring’ op woensdag 23 december. Dit is eerste TIP die ik iedereen kan aanraden. Reden? Drukte hebben de meeste éénjarige knollies niet graag. En uiteraard moet hun eigen feestje gezellig blijven.

Een tweede TIP die ik jullie wil meegeven heet “CAKE SMASH“. Dit is een fotoshoot waarbij de jarige mag proeven van en knoeien met een verjaardagstaart. Louane mocht enkele weken voor haar 1e verjaardagsfeestje heerlijk kliederen . Voor haar was het de allereerste keer dat ze iets zoets mocht eten van ons. Spannend moment, zowel voor haar als voor ons. We hadden deze shoot opzettelijk enkele weken voordien gehouden, daar ik de foto’s ging gebruiken om een uitnodiging te maken voor haar grote dag. Benieuwd naar de foto’s? Bekijk ze hier.

TIP 3: bestel een leuk t-shirtje voor je kleine spruit. Bij Umusthave kun je je eigen t-shirt laten maken. Hierbij een voorbeeld:

img_4377

TIP 4: bestel een gepersonaliseerde verjaardagstaart, levert leuke foto’s op voor later! Ofwel ga je langs bij je bakker om te vragen of ze een taart voor je kunnen maken, ofwel bestel je er eentje lekker online. Bij ontwerpjedroomtaart.nl vind je allerlei leuke verjaardagstaarten. Je hebt de keuze tussen zelf je taart ontwerpen (leuke 3D voorstelling!) of je kiest één van de ‘standaard’ taarten die per thema gecategoriseerd zijn. Is je kleintje zot van Peppa, Bumba of Dora? Je vindt ongetwijfeld een taart die bij je minimensje past.

Louane had op haar 1e verjaardagsfeestje zelfs 2 taarten, eentje gemaakt door haar Oma en eentje gemaakt door onze bakker – met de afbeelding van haar geboortekaartje erop (vonden we wel een leuke verwijzing naar een jaar geleden toen).

img_1811

 

TIP 5 is je ukkepuk jarig op een weekdag? Laat hem of haar toch naar de creche gaan, daar wordt zijn/haar verjaardag ook nog eens gevierd, dubbel feest! Maar als je kan, haal hem/haar toch iets vroeger op 🙂

TIP 6 vergeet vooral niet om véél foto’s te nemen! Caeautjes uitpakken, kaarsje uitblazen, taart proeven,.. er gebeuren zo veel dingen voor de eerste keer die dag.

Hebben jullie nog leuke tips? Let me know in een comment hieronder!

HIEP HIEP HOERAAA!