Goede voornemens

2017, een nieuw jaar, a fresh start. Zo goed als iedereen doet in januari extra zijn best om op zijn eten te letten na al die lekkere feestmaaltijden en fitnesszaken doen nu gouden zaken volgens mij.

Onbewust heb ik mezelf ook terug in gang gezet wat het sporten betreft. Aan alle mama’s onder ons: hoe doen jullie dat toch? Werken, een goede mama zijn en tijd maken voor jezelf (lees: afzien in de sportschool). Voordat Louane er was, ging ik plichtbewust iedere week naar Pilates Works op ‘t Eilandje in Antwerpen én had ik tijd om een rondje te joggen na het werk. Tijdens mijn zwangerschap ben ik blijven sporten. Pilates leek me geen strak plan met een baby in mijn buik, dus ben ik overgeschakeld naar zwangerschapsyoga bij Antwerp Yoga. Ondertussen is het alweer 2 jaar geleden dat ik wekelijks een sportschool heb bezocht. De wil is er, de energie en tijd ontbreken jammer genoeg. Niet dat ik niet geprobeerd heb, ik ben terug naar Pilates Works gegaan en heb The Barre Workout uitgeprobeerd. Echter, na één week bleek al gauw dat ik het niet kon volhouden. Het past gewoon niet meer in mijn dagelijkse tijdsschema.

schermafbeelding-2017-01-05-om-22-34-07
Yoga with Adriene

Well, mommy’s, there is a solution! Yoga en pilates kunnen perfect thuis uitgevoerd worden. Benodigdheden:

  • een yoga mat
  • sportlegging
  • iets meer dan 2m2 vrije ruimte
  • een goed werkende WiFi connectie
  • en… een tablet/pc/tv om YouTube filmpjes af te spelen 🙂

 

schermafbeelding-2017-01-05-om-22-33-17
Boho Beautiful

Ik volg momenteel twee sportgoeroes: Boho Beautiful en Yoga with Adriene. Ik begin rustig met een aflevering van Yoga with Adriene om te ontstressen en nadien zet ik een aflevering van Boho Beautiful op, but beware, Boho Beautiful afleveringen kosten je bloed – zweet en tranen, believe me!

In totaal ben ik zo’n klein uurtje bezig en nadien voel ik me werkelijk herboren. Het klinkt misschien heel erg cliché, maar effectief, tijd maken om te sporten loont! Het kost je even energie, maar levert nadien dubbel zoveel energie op! En oh ja, het beste van al? ? Louane doet lekker mee. Zij op haar felroze yoga mat en ik op mijn donkerblauwe. Al komt ze vaker aan mij hangen dan iets anders, maar oefening baart kunst 😉 Volgende keer laat ik papa enkele foto’s nemen en deel ik ze met jullie, promised!

Wat zijn jullie goede voornemens?

P.s. vragen jullie me binnen een maand nog eens of ik het volhoud om thuis te sporten? 🙂