Verdriet.

Het leven is niet altijd rozengeur en maneschijn, het leven is niet altijd even plezierig. Vallen en opstaan. Geluk en verdriet. Het ligt allemaal zo dicht tegen elkaar aan. Melodramatische woorden? Misschien. Maar van tijd tot tijd wordt je in het leven met de neus op de feiten gedrukt. Hoe ouder ik word, hoe moeilijker ik het met momenten heb. Des te meer ga ik leven naar de leuze ‘leef in het moment’. Het leven kan zomaar gedaan zijn, zonder boe of ba. Dit weekend hebben we afscheid genomen van de grootmoeder van vriendlief. Een vrouw die zich altijd tiptop verzorgde en steeds klaarstond voor haar kinderen en kleinkinderen. Ouderdom, het is eigenlijk een mooi verhaal. Het is de normale gang des levens.

* * * R.I.P. Mamy * * *

Wanneer een leven echter veel te vroeg van de wereld wordt ontnomen, dan spreken we niet meer over de normale gang des levens. Dit weekend is een goede kennis van ons verongelukt. Hij laat een vrouw en drie jonge kinderen achter. Zo onwerkelijk, zo onwezenlijk, zo plots. Uit het leven gerukt, ineens, zonder waarschuwing. Een nachtmerrie die maar niet wilt doordringen als zijnde werkelijkheid. “Wordt wakker, doe je ogen toch gewoon open, het is maar een nachtmerrie”, zegt een stemmetje in mijn hoofd. Helaas, het is de realiteit. Ik kan me alleen maar inbeelden hoe zijn naaste familie zich nu voelt. Helemaal alleen achtergelaten, ontredderd en vol vragen. F. was een persoon naar wie ik opkeek. Iemand vol levenslust, leergierig, met een passie voor zijn job, altijd bereid om anderen te helpen, vol toekomstplannen,… Het leven lachte hem toe. Alleen maar mooie vooruitzichten de komende weken, maanden, jaren.

Bedankt F. dat ik je de voorbije twee jaren heb mogen leren kennen. Twee jaren zijn veel te kort. Bedankt voor de fijne gesprekken, je flexibiliteit en je hulp. Je passage in mijn leven zal er eentje zijn waar ik met plezier op terug kijk. Je zin voor ondernemerschap heeft me geïnspireerd om er volop voor te gaan in het leven. 1.000x bedankt.

* * * R.I.P. F. * * *

Lieve mensen, leef a.u.b. in het hier en nu. Laat je naasten weten dat je hen lief hebt en maak het beste van je leven. Blijf niet te lang bij de pakken zitten, neem je leven in handen en handel naar hetgeen je gelukkig maakt. Streef ernaar om iedere dag opnieuw een glimlach op je gezicht te toveren, wees trots op wat je doet en verwezenlijkt en praat vooral met je naasten over alles. Zoek steun bij elkaar en sluit je niet af van de wereld, hoe moeilijk je het ook hebt.

Er is niets dat voorgoed verdwijnt als men de herinnering goed bewaart..png