Roadtrip in Portugal – een valse start

Eindelijk, het is zo ver! We kunnen twee weken op vakantie, heerlijk genieten van ons gezinnetje <3 We waren aan het twijfelen over de bestemming dit jaar. Ik ben namelijk een globetrotter en wil zo veel mogelijk zien wat deze aardbol te bieden heeft aan pracht & praal. Daarom dacht ik aan Canada als reisbestemming dit jaar. Echter, al gauw werd duidelijk dat het een enorm kostelijke zaak is om op reis te gaan met een mini-mensje van twee jaar oud erbij. Twee weken Canada komt neer op zo’n 1.700 EUR per persoon (excl. lunch en avondmaaltijd). En Louane? Die moest 80% van het bedrag betalen. Conculsie: te duur om met een kleine koter te doen. Vooral ook omdat je geremd bent op vakantie met een peuter in de buurt. Veel van Canada hadden we waarschijnlijk toch niet gezien. Plan B?? Portugal. Lekker roadtrippen en verschillende plaatsen bezoeken.

We vlogen met Ryanair op Lissabon. De vlucht ging super met Louane, ze was heel braaf tijdens de vlucht – al weet ik niet of diegene die voor haar in de stoel zat het daarmee eens zal zijn – if you get what I mean 😉 Want Louane blijft niet echt stilzitten en heeft lekker zitten dansen en springen op haar stoel.

Aangekomen op de luchthaven stond er ons een minder leuke verrassing te wachten… Wat bleek?? Louane haar buggy kwam volledig kapot van de band. Volledig onbruikbaar! Het handvat was volledig in twee stukken gebroken, het wiel stond scheef en de stof vertoonde meerdere scheuren. Geen leuk begin van de vakantie… Aan de desk van Ryanair zat er niemand, we konden dus niet eens een “damage claim” neerleggen. Wist je dat… Ryanair echt een barslechte klantenservice heeft? Ze zijn zo goed als onbereikbaar. Een vergoeding voor onze buggy? Kunnen we wel op onze buik schrijven. En het ergste van al is dat we nu in Portugal zitten zonder buggy. Achja, genoeg pech denken we dan, het kan alleen maar beter worden.

Deze quote wil ik jullie niet onthouden. Zie hieronder mijn online chat gesprek met Ryanair ivm onze beschadigde buggy.

RYANAIR: “I am sorry to hear about that. You can fill in the contact form on our website (…). The customer service department will investigate the issue and respond within 7 working days.”

IK: “… and then what? We are currently on holiday with a small child and no stroller.”

RYANAIR: “They will answer you back in 7 days. 7 working days, that is. Unfortunately, there is nothing else we can do about this, as this is the customer service.”

FullSizeRender 12
Louane is super moe na de lange reis naar Portugal. De vlieger vertrok pas om 21u45… Dat verklaart veel.

Onze eerste overnachting was in Lissabon zelf, op zo’n 11km van de luchthaven in Lisb’on Hostel. Een aanrader voor wie goedkoop maar stijlvol wenst te overnachten in Lisboa. Let wel op, er is geen parkeergelegenheid aan de hostel zelf. Je auto zul je op straat moeten parkeren (duur! en max. 3u) of in een ondergrondse parkeerplaats. Lissabon bezoeken met Louane erbij leek ons niet zo’n goed plan, we besloten dus om Lissabon op een ander moment onder ons tweetjes te bezoeken. Ben jij wel van plan om binnenkort een citytrip te doen naar Lissabon? Neem dan hier alvast een kijkje naar overnachtingsmogelijkheden.

De komende drie nachten verblijven we in Cooking & Nature – Emotional Hotel in Alvados. Wat een prachtig hotel! Het hotel voelt helemaal niet aan als een hotel, eerder een B&B waar je je 100% thuis voelt. Iedere kamer is anders ingericht volgens een bepaald thema. Onze kamer? “Magic”! Lekker felle kleurtjes die vooral  in de smaak vallen bij Louane. De badkamer is volledig appelblauwzeegroen. We hebben zelfs een schommel en een buitendouche op terras! Wil je hier ook overnachten? Vraag dan naar kamer nr. 11.

Het leuke aan dit hotel is dat je er ‘s avonds kooklessen kunt volgen! Samen met de chefkok bereid je je eigen avondmaaltijd. Een aanrader! Ons menu?

  • Portuguese style bruschetta with rice black pudding and alcobaca apples
  • Tandoori chicken with mushroom couscous
  • Goat’s cheese mousse and berries in puff pastry

Hieronder een kleine fotoreportage van het gebeuren.