Roadtrip door Portugal – deel II

Ondertussen zijn we alweer halfweg onze vakantie. Na één weekje vakantie, begint mijn lichaam eindelijk te ontstressen voel ik. Komend weekje beloofd dus heerlijk ontspannen te zijn 🙂

IMG_6804

We verbleven twee nachtjes in Artvilla in Cadaval: een leuke studio in een minder toeristisch gebied. Een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een rustige omgeving, maar toch op rijafstand van enkele toeristische trekpleisters. Bewijs? Op zondagavond is het bijvoorbeeld een hele uitdaging om een restaurantje te vinden dat open is! Wij hebben stadje Obidos & Buddha Eden bezocht.

Obidos…

… is echt een heel gezellig middeleeuws stadje dat je enkel te voet kunt ontdekken vanwege de vele smalle, maar erg gezellige straatjes. Op elke hoek kun je een “ginjinha” drinken, een kersenlikeur, uit een miniatuurbekertje van chocolade. In dit stadje wordt dan ook jaarlijks rond maart/april het chocoladefestival gehouden. Dju toch… wij waren net te laat! We kochten er ook macarons gemaakt van typische streekproducten, lekker!

IMG_6891

Hou je niet zo van toeristische restaurantjes? Dan raad ik je aan om iets verder te rijden, naar het kuststadje Foz do Arelho om daar aan een strandbar je lunch/diner te nuttigen. Een surplus: je kan er genieten van een heerlijke zonsondergang. Wij zaten in strandbar Setima Vaga. Verwacht niet te hoogstaand eten, maar de gin tonic’s zijn er heerlijk! Restaurant Cais da Praia, ook in Foz do Arelho, zag er heerlijk uit, maar was jammer genoeg gesloten op maandag.

Bacalhôa Buddha Eden

… is een prachtige tuin die zeker het bezoeken waard is! Je kunt een treintje nemen, als het te warm is om te stappen (in een uurtje ongeveer ben je rond) of als je kleine kinderen mee hebt. Zie hieronder enkele beelden. Na afloop hebben we er trouwens blauwe cava (Casal Mendes) gekocht die best wel lekker bleek te zijn 😉

 Jurkje Louane: JBC

*     *    *

Lees binnenkort meer over het vervolg van onze reis 😉

*     *    *