Sintra, Cascais & Estoril

Deel III – roadtrippen in Portugal.

Na ons verblijf in Artvilla zijn we doorgereden naar Alcabideche, waar we 3 nachten verbleven in appartement BeGuest Sunshine. Er is niet veel te doen in de directe omgeving van het appartement (lees: te voet). Maar met een huurwagen ben je binnen de kortste keren in één van de nabijgelegen stadjes zoals Sintra, Cascais en Estoril.

Sintra

Ontbijtplekje: Saudade is een absolute aanrader! Zeker voor wie fan is van scones. Grootste pluspunt volgens ons was dat er een speelhoekje was voor peuters en kleuters!

Palácio da Pena hebben we eveneens bezocht. Maar als je het mij vraagt, is het paleis mooier langs te buitenkant (gratis te bezoeken), dan langs de binnenkant (inkom betalen). Het paleis ligt helemaal bovenaan de heuvel van Sintra, dus best met de (huur)wagen te bezoeken, ofwel huur je in het centrum van Sintra een klein wagentje of een elektrische fiets.

Een derde must-see in Sintra is het verborgen strand “Praia da Ursa“. Adres: Cabo da Roca. Best parkeren langs te weg waar je het bordje “Praia da Ursa” ziet staan. Tenzij je een 4×4 hebt, dan kun je het zandweggetje iets verder inrijden (let op voor de vele stenen en putten!). Je neemt dan best het meest linkse kronkelende paadje naar beneden. Bereid je wel voor op een steile afdaling van ongeveer 25min langs een erg smal paadje. Met kleine kinderen of voor mensen die niet goed te been zijn, is dit niet te doen. We zijn halfweg teruggekeerd met Louane, daar het steeds steiler werd. Jammer, maar toch hebben we prachtige beelden kunnen maken.

Estoril

IMG_6906
Restaurante Cozinha Do Mar

Lunch/diner adresje: Restaurante Cozinha Do Mar. Adres: Av. São Pedro 9, 2765-278 Estoril. Het restaurantje heeft weliswaar geen terras, maar is toch een aanrader als je van vis houdt! De prijzen vallen reuze mee in vergelijking met een visrestaurant in België. Bovendien is de bediening er super vriendelijk (ze spreken slechts een mondje vol Engels). Wij waren er de enige toeristen, zegt genoeg 😉

Als ontbijtadresje in Estoril kan ik je Pastelaria Garret aanraden. Adres: Avenida de Nice 54, Estoril. Zelf zijn we er niet meer geraakt, maar de vele lovende reacties op Tripadvisor beloven veel goeds!

Cascais

In dit dorpje is er een klein shopping center (verwacht er niet veel van, is peanuts in vergelijking met Wijnegem Shopping Center) en kun je gezellig langs de kustlijn genieten van een drankje.

Ben je op zoek naar een fijne plek om te aperitieven? Dan kan ik je Terrazza aanraden! De bar is gelegen op een dakterras en heeft een mooi uitzicht over de zee. De bediening was wel niet om over naar huis te schrijven, dat geef ik wel mee.. Overigens is er geen lift die je naar boven brengt, dus mensen met kinderwagens… dat wordt naar boven dragen!

*     *    *

Ben je van plan om binnenkort deze buurt te bezoeken en heb je vragen? Let me know, I’ll be more than happy to help you out 🙂

*     *    *