Pé No Monte – Zicht op de heuvel

Ondertussen zijn we alweer een tijdje terug in Belgenland en lijkt de vakantie alweer eeuwen geleden. Ongelofelijk hoe snel je weer in het gewone ritme hervalt. Eindelijk heb ik de tijd gevonden om te bloggen over de rest van onze vakantie. Lees zeker verder als je binnenkort ook van plan bent om naar Portugal op reis te gaan, ik geef je met plezier enkele leuke tips mee.

Na de buurt van Lissabon gezien te hebben, reden we door naar Pé No Monte (vertaald: “zicht op de heuvel”), een prachtig landhuis dat nét niet in de Algarve ligt. Deze B&B is helemaal onze stijl, zo mag ons toekomstige huis er ook wel uit zien 🙂 Ze hebben hier 6 prachtige kamers en 1 appartement en zijn momenteel 8 appartementen + een extra zwembad en restaurant aan het bijbouwen, de zaken gaan hier duidelijk goed!

Als je hier verblijft, draait alles om ‘tot rust komen’. Kinderen kunnen hier naar hartenlust rondrennen en spelen. Er ligt haast in ieder hoekje speelgoed. Louane amuseerde zich hier fantastisch, we hoorden haar zo goed als niet. Mama en papa kunnen dus lekker boekjes lezen met een tasje koffie in de hand:-)

Het enige nadeel volgens ons was dat je nog niet kon avondeten in de B&B zelf. Daarom hieronder enkele restaurant-tips:

TIP 1! Ga zeker eens avondeten bij Restaurante Azenha Do Mar. LET OP: het is niet mogelijk om reservaties te maken, ze werken met een wachtlijst! Toen wij er om 19u45 kwamen opdagen, kregen we te horen dat er 19 mensen voor ons op de wachtlijst stonden… En dat het een kalme dag was! Soms kunnen er wel 80 mensen op de wachtlijst staan. Gelukkig kan je op hun terras terecht met een glaasje wijn en een magnifiek zicht op de zee om het wachten iets aangenamer te maken. Rond 21u mochten we eindelijk aan tafel en bestelden we een krab (die voor onze ogen uit het aquarium werd gevist) en 16 gegrilde gamba’s. Prijs? 32 EUR. Schappelijk, toch?

TIP 2! Een ander restaurantje dat heerlijk verse vis serveert is Restaurante a Barca – Tranquitanas. Het restaurant ligt om zo’n 17min rijden van de B&B Pé No Monte. De bediening is er super vriendelijk, geeft je alle uitleg van de wereld in het engels en je mag er je eigen vis kiezen uit de “vistoog”, waarna de vis in kwestie wordt gewogen. Je betaalt dus naargelang het gewicht van je gekozen vis.

TIP 3! & hiermee scoor je gegarandeerd bij jong en oud: La Bella Pizza in Vila Nova de Milfontes. Deze pizzeria ligt weliswaar op 30min rijden van de B&B, maar is zeker de moeite waard om eens te gaan eten. Zeker als je houdt van LIVE muziek, de eigenaar houdt er namelijk van om op zijn gitaar te spelen, gezelligheid alom! Bovendien hebben we er heerlijke nutella pizza’s als dessert, smullen.

En overdag? Dan ga je best lekker chillen op het strand. Het strandje Zambujeira Do Mar ligt op zo’n 18min rijden van B&B Pé No Monte vandaan. Het is een eerder klein strandje, maar aangezien we niet in het hoogseizoen reisden, was er meer dan plaats genoeg voor ons.

Binnenkort neem ik jullie mee naar onze laatste stopplaats in Portugal: Bubulcus and Bolotas in Vimeiro.

Stay tuned 😉

*** Volg mijn blog met Bloglovin’ ***