Over hoe sportlessen nog duurder kunnen worden.

Sporten… geen evidentie in mijn hectische leven waar ik van hot naar her lijk te spurten. En toch maak ik me sterk dat ik minstens 1x per week naar de sportles ga. Om het mezelf makkelijk te maken heb ik me zowaar ingeschreven bij twee verschillende sportclubs waar ze pilates geven. De ene geeft les op maandagavond, de andere op dinsdagavond. Ideaal, dat geeft me net dat beetje extra ademruimte waar ik zo naar op zoek ben. Maandagavond lukt niet vanwege dit of dat? No worries, ik kan nog steeds de les op dinsdagavond volgen. En vice versa.

Ik ben een enorme fan van pilates, ondertussen al zo’n 4 jaar. Voordat Louane geboren werd ging ik plichtbewust iedere week naar de pilates. Tijdens de zwangerschap werd dit ritme ietwat verstoord en na de geboorte van Louane sukkelde ik met rugpijn. Anyway, ondertussen is Louane 2,5 jaar oud en heb ik de draad terug opgepikt. Heerlijk is dat, terug een wekelijks momentje voor mezelf.

De titel doet al vermoeden dat er een haar in de boter zit. Vriendlief was tot voor kort meestal thuis ‘s avonds om onze prinses in haar bedje te doen, zodat ik met een zorgeloos gevoel kon gaan sporten. Helaas pindakaas heeft de voetbal roet in het eten gegooid. Nu moet je weten, wij leven als gezin bijna dag op dag, soms “praise the lord” week op week. In de voetbalwereld zijn schema’s zo goed als onbestaande en staan we wel eens voor verrassingen. Maar één zekerheid – tot op heden – was dat vriendlief ‘s avonds doorheen de week wel thuis was. Een nieuw voetbalseizoen, een nieuwe trainer, een nieuw “schema” bestaande uit ochtend én avondtrainingen. Indien ik mijn sportschema wil handhaven, moest ik noodgedwongen op zoek naar een babysit voor een luttele 2 uurtjes. En het is zo dat mijn sportles ineens € 10 duurder werd. Absurd? Misschien, het voelde een momentje een beetje absurd aan. Maar het mag geen excuus zijn om niet meer te gaan. Basta.

Zijn er nog mama’s onder mijn lezers die een babysit laten komen om zelf te kunnen gaan sporten?