Wortelcake met kokosolie

Louane vind het tegenwoordig helemaal geweldig om samen met mama taart te bakken en die naderhand natuurlijk op te eten. Voorbije weekend was het weer zo ver. Zaterdag gingen we naar de winkel om de ingrediënten te halen, ik beloofde haar om ‘s anderendaags een worteltaart te maken.

Zondagochtend – 10u30.

Louane wordt eindelijk wakker. Ja, je leest het goed. Als we onze prinses op de erwt laten slapen in het weekend, dan slaapt ze lekker lang uit. Wij dus ook, genieten!

11u15

We zitten eindelijk aan de ontbijttafel. Louane eet afbak koffiekoeken en een kommetje vol vers gesneden fruit. “Mama, we gaan straks worteltaart maken hé?”. Dat kleintje vergeet tegenwoordig dus ook echt NIETS! Wat een geheugen heeft ze. Ik vergeet om de vijf botten iets, daarom puilt mijn iCal agenda het soms uit (ik pen letterlijk alles neer, kwestie van niets te vergeten…). “OK liefje, eerst de ontbijttafel opruimen en dan kunnen we taart bakken.”.

12u30

Het taartenbak festijn kan beginnen! Louane kijkt me met gretige ogen aan. Ik weet nu al wat zij wilt, de pollepel aflikken 🙂 En eerlijk, wie wilt dat niet? Pure nostalgie als je het mij vraagt.

Ik heb nog nooit in mijn leven worteltaart gebakken. Groot waren mijn ogen toen ook toen ik zag dat deze taart met kokosolie gebakken moest worden. In de winkel vond ik een pot gestolde kokosolie. Even in de pan opwarmen en dan krijg je vloeibare kokosolie. Best makkelijk eigenlijk.

Hupsakee, het deeg is klaar en nu 70min de oven in. Wachten duurt zoooo lang als je zin hebt in taart. Louane kampeerde zowat voor de oven. Na 70min in de oven moest de taart ook nog eens 15min afkoelen. Oohjee, leg dat maar eens uit aan een 2,5 jarige kleuter. “Geduld is een schone deugd.” Niet bepaald iets wat kleuters begrijpen.

En toen het startshot gegeven werd om de taart aan te snijden was het smullen geblazen!

Kijk gerust even mee naar onze zondagse activiteit in de keuken 🙂

IMG_7832

IMG_7822

IMG_7836

IMG_7841

IMG_7852

IMG_7862

IMG_7854

*      *      *

Veel liefs,
Bellemaman.be

*      *      *