Uitstap met kinderen tijdens de koude wintermaanden?

Tijdens de wintermaanden is het altijd moeilijker om kleine kinderen te entertainen, als je het mij vraagt. Gedurende de zomer trokken we tijdens de weekends steevast naar een buitenspeeltuin of een park, of speelden we in de tuin. Daarom heb ik een leuke TIP voor je. Onlangs gingen we met Louane naar S&R De Meerminnen in Beveren, een subtropisch zwemparadijs dat niet te ver rijden is vanuit Antwerpen centrum. Benieuwd naar waarom dit zwemparadijs een aanrader is? Lees dan zeker verder.

Een collega van me wiens kinderen al ietsje ouder zijn dan Louane, vertelde me het eerst over de S&R binnenzwembaden. Stiekem kende ik alleen de typische Sunparks zwembaden waar ik persoonlijk geen mega fan van ben. Ik was namelijk al langer op zoek naar een proper en niet te oudbollig binnenzwembad dat niet te ver weg lag. Er zijn zo’n zes S&R zwemparadijzen in België te vinden, namelijk in: Brugge, Gent, Beveren, Lier, Overpelt en Bergen. Die van Lier en Beveren liggen beiden ongeveer even ver weg van waar we wonen (Zurenborg, Antwerpen). Na een muntje opwerpen, werd het Beveren.

Zo gezegd, zo gedaan. Van zodra papa Maxime thuis was van zijn training op zondagochtend, vertrokken we vol verwachtingen naar S&R De Meerminnen. Louane zag het helemaal zitten! Je kon gewoon van haar gezichtje aflezen in de auto dat ze er enorm naar uitkeek. Ten eerste om te gaan zwemmen, maar ook omdat we eens iets als gezin gingen doen. Jammer genoeg komt dat niet vaak voor met een profvoetballer als papa die zowel zaterdag als zondag moet werken.

Naast het feit dat ik gegarandeerd stress krijg als mama tijdens het uit- en aankleden in de te krappe pashokjes – ook al neem je een familiekotje – was het een enorm geslaagd uitstapje! Van zodra iedereen eindelijk zijn zwempakje aan had, kon het genieten beginnen. We liepen rechtstreeks naar het peuter- & kleuterbad. En wow, wat is er veel te doen voor de kleintjes. Niet zomaar één kleurrijke glijbaan, maar vele verschillende. Alsook een wipplank in het water, die scoorde hoog bij Louane! Ook de wildwaterbaan vond Louane GE-WEL-DIG! Mama en papa wat minder, ik hield er enkele blauwe plekken aan over en papa Maxime heeft zich ook x-aantal keren gestoten. Soit, un accident de parcours laten we maar zeggen 🙂 Louane haar lachend gezichtje zien, deed wonderen. Ze amuseerde zich zó goed, dat ze er zelfs niet uit wou.

Good to know: S&R De Meerminnen is 7/7 open!

En het beste van al is dat er naast het zwembad een lekkere brasserie is (Rest-eau-Café). Want geef toe, wie heeft er geen honger na een zwempartijtje? Je kunt er alle typisch Belgische gerechten eten en omdat het wild-seizoen is aangebroken, stonden er allerlei wildsuggesties tegen zéér democratische prijzen op het menu. Ben je niet zo voor de dessertjes? Dan raad ik je een verwen koffie aan. Ik koos voor een Malteser Koffie en was helemaal voldaan na een leuk familiedagje.

P.s. Omdat ik naar aanleiding van mijn IG Story nogal wat vraag kreeg naar waar het zwempakje van Louane vandaan komt, bij deze: GAP KIDS 😀

 

* * *

Volgende keer gaan we eens naar S&R De Waterperels in Lier.

Zijn jullie er al eens geweest?

* * *