Winter in Antwerpen

YAY… I’m on holiday! Vandaag was mijn laatste werkdag, vanaf morgen t.e.m. 2 januari is het genieten geblazen, rusten, feesten en nog eens genieten. Dit jaar gaan we niet echt op vakantie, maar proberen we onze vakantie te vullen met allerlei leuke kidproof activiteiten in en rond het Antwerpse. En ohja, ik moet toegeven, we hebben één nachtje in Winterberg (Duitsland) gepland. Op hoop van zegen dat er dan sneeuw ligt, want dat was het hele plan, Louane te laten genieten van de sneeuw. Zoals het tijdens de winter hoort, zegt haar Oostenrijkse mama (aka ME :-D). Want het ziet er ook dit jaar weer niet goed uit, een witte kerst, hoelang is dat geleden? Anyone een antwoord hierop?

Anyway, als je net als ons je kerstvakantie gaat vullen met activiteiten in België, dan zou ik een bezoekje aan de Winter van Antwerpen zeker inplannen. Nog tot en met 7 januari verwelkomt onze koekenstad jullie in magisch winterwonderland. En dat nam de stad Antwerpen nogal letterlijk vorige week 🙂 Zo hadden we op zondag een uitstapje naar Antwerpen gepland met ons gezinnetje, toerist in eigen stad, best leuk me dunkt. Antwerpen is dan ook niet voor niets de stad, de rest is parking 🎵🎵🎵 la la la la laaaaaa 🎵🎵🎵

IMG_0023
Mmm… warme chocomelk én een Antwerps Handje <3

Onder de mistletoe gaan staan op de Grote Markt, schaatsen, warme chocomelk, kerstmark incl. jenever en Jägermeister: CHECK! Verse sneeuw: DOUBLE CHECK! Het was werkelijk magisch. De tubing hebben we laten schieten, Louane had er nochtans zin in. Jammer genoeg mogen kindjes er pas op vanaf dat ze groter zijn dan 1 meter. Iets voor volgend jaar dus 🙂 Maar het reuzenrad vond ze fantastisch! En wij ook trouwens, heerlijk om je eigen stad eens vanuit de lucht te zien en Louane vol enthousiasme te vertellen: “kijk liefje, daar achter die kathedraal, daar wonen wij, zie je?”.

En heb je van al dat leuks honger gekregen? Wat dacht je van een brunch in één van de mooiste zalen van Antwerpen? #DeFoyer in #BourlaSchouwburg is thé place to be op zondag tussen 13u en 15u.

*     *     *
Wat gaan jullie doen tijdens de kerstvakantie?
*     *     *