REVIEW MagiBook VTech

Ik ga er bijna prat op dat iedere ouder van jonge kinderen speelgoed van VTech in huis heeft. Wij hebben alvast een hele resem  aan VTech speelgoed thuis liggen: Zoef Zoef Dieren, Magisch Liedjesboek, Baby Touch Tablet,… Persoonlijk heb ik geen hekel aan speelgoed dat geluid maakt, het hoort er een beetje bij, bij die gezellige drukte die een kleuter met zich meebrengt. Oh en er is toch nog altijd die ‘geluid UIT knop’ die goed dienst doet, tot het moment dat je kleuter heeft ontdekt dat hij/zij het geluid zelf terug kan aanzetten 😉

Toen VTech me vroeg of ik zin had om het VTech MagiBook uit te testen, twijfelde ik dan ook geen seconde. Louane gaat immers sinds september vorig jaar naar de kleuterschool en ik was dan ook op zoek naar nieuw, leerrijk speelgoed om haar voldoende – al spelenderwijs – te kunnen uitdagen thuis.

Prikkel de nieuwsgierigheid van je kind

Het is belangrijk dat kinderen reeds op jonge leeftijd goede ervaringen met leren leren opdoen. Om hun nieuwsgierigheid te prikkelen en om hen meer zelfvertrouwen te geven is het belangrijk dat je als ouder meegeeft dat leren uitdagend is, maar ook vooral leuk kan zijn. Spelen met MagiBook is een leuke manier om jonge kinderen iets bij te leren.

MagiBook uitgetest

Louane heeft het boek gekregen op haar 3de verjaardag. Sindsdien hebben we er al veel plezier aan beleefd. Alleen spelen lukt haar wel nog niet zo goed, ze is er ietsje te jong nog voor denk ik. Maar samen spelen lukt prima! Mits een beetje begeleiding, kan ze vaak het juiste antwoord geven door met de magische pen het juiste prentje aan te duiden in het boek. Het activiteitenboek “Een dag uit het dagelijks leven” werd meegeleverd en zoals de titel het aangeeft, gaat het over dagdagelijkse dingen zoals een dag in de klas, de seizoenen herkennen, naar de wc gaan, eten, aankleden enz… Ook leuk: eens het boek dichtgevouwen is, kan je het simpelweg meedragen. Ideaal speelgoed dus voor families “on the go”. En wat het extra ideaal maakt, is het feit dat je een hoofdtelefoon kunt aansluiten op het boek. Heeft je kleuter het goed gedaan? Dan verdient hij/zij een sticker! Achteraan in het book is er plaats om één van de bijgeleverde stickers te plakken bij de juiste thema’s zoals “gezonde gewoonten en communicatie”, “omgeving en dagelijkse routine” en “seizoenen en dieren”.

INFO

MagiBook is voor kinderen van 2 tot 6 jaar en werkt op batterijen. Het basispakket wordt incl. activiteitenboek “Een Dag Uit Het Dagelijks Leven” meegeleverd. Uitbreidingspakketten zijn extra aan te kopen. Activiteitenboeken Niveau 2 zijn er voor kinderen van 4 tot 6 jaar en Niveau 1 is ideaal voor kinderen van 2 tot 5 jaar. Nieuw activiteitenboek aangekocht? De bijhorende audio content is simpel te downloaden via de software Explor@ Park (voor Mac en Windows).

PRIJS

VTech MagiBook incl. activiteitenboek : € 39,95
EXTRA MagiBook activiteitenboek : € 12,95 per stuk