Tournée Minérale met SodaStream

Het is alweer de laatste dag van de maand februari. Hebben jullie ook deelgenomen aan Tournée Minérale, een maand zonder alcohol? Ik wel in ieder geval. Een uitdaging zo blijkt, want er is altijd wel een gelegenheid waar er een fles cava wordt geopend zo blijkt 🙂 Bewust neen zeggen tegen een glaasje bubbels, dat is van mijn zwangerschap geleden.

Begin deze maand ontving ik een SodaStream om uit te testen, precies op tijd voor Tournée Minérale. Een maand later deel ik graag mijn ervaringen met jullie. Wist je trouwens dat er een hele resem aan voordelen verbonden is aan alcohol vermijden?

  • Je hebt meer energie
  • Je slaapt beter
  • Je spaart geld uit 🙂 Lees: zet de centjes bijvoorbeeld opzij voor je volgende vakantie
  • Je houdt je gewicht op peil
  • Je huid straalt
  • Ennn… bye bye katers. Hello meer tijd!

De SodaStream stond trouwens al een tijdje op mijn wishlist om talrijke redenen. Zo wonen wij in het centrum van Antwerpen en doe ik mijn boodschappen te voet. Nooit heb ik dus spuitwater in huis, want de flessen zijn veel te zwaar om te voet mee te nemen naar huis. Daarnaast vind ik het super slim gevonden, een apparaat in huis dat niet alleen gewoon spuitwater maakt, maar ook allerlei andere lekkere frisdranken. Daarmee is ook ineens ons frisdrank-probleem opgelost. Met een topsporter in huis hebben wij immers meer dan zelden frisdrank in huis. Super vervelend natuurlijk wanneer er plots bezoek voor de deur staat. “Voor mij een icetea alstublieft.” Ja… dan stonden we daar meestal: “sorry, wij hebben enkel water van de kraan of koffie of thee in huis”. Probleem opgelost, want met SodaStream maak ik on demand allerlei soorten frisdrank. Momenteel heb ik volgende smaakjes in huis: Orange ClassicLemon Lime ClassicCola ClassicGinger Ale ClassicsTonic Classics, Agrum en Ice Tea Peach.

SodaStream is trouwens verrassend eenvoudig in gebruik én staat super mooi in de keuken! De herbruikbare fles vullen met water, eenvoudig vastklikken in  het bruiswatertoestel SPIRIT, de fles vullen met je een dopje vloeistof van je gekozen smaakje en… santé!

Vandaag heb ik het volgende drankje gemaakt: bruiswater met een dun schilletje komkommer, enkele rode pepers en koriander bolletjes. Een heerlijk alternatief voor een gin-tonic als aperitief!

Morgen probeer ik eens spuitwater met schijfjes aardbei en wat basilicum.

*     *     *

Welke ingrediënten gebruiken jullie wel eens in je water om het net iets feestelijker te maken?

*     *     *