Q-time met de oudste @ LAKstore

Sinds dat Aloys er is merk ik dat grote zus nood heeft aan quality time met mij, zonder dat ik word afgeleid door baby Aloys die mij weer nodig heeft. Ze kan echt genieten van onze mama-dochter momentjes. Voor we op vakantie vertrokken hadden we een afspraak gemaakt bij LAKstore in Antwerpen. Ik ging voor een semi-permanente lak met nailart en Louane kreeg een Tuttefrut manicure (voor kinderen tot 10 jaar). Ik had een ieniemienie beetje schrik dat Louane niet zou blijven zitten, want haar behandeling duurde natuurlijk niet zo lang dan de mijne. Ook dacht ik “zij gaat nooit rustig blijven zitten om haar nagellak te laten drogen”. Maar alle twijfels waren voor niets nodig. De dames van LAKstore waren super (kind)vriendelijk en stelden haar (én mij) meteen op ons gemak, de popcorn die werd aangeboden hielp daar wel bij moet ik zeggen 🙂 Louane mocht uit miljoenen (ok, overdreven, maar toch heel erg veel) kleurtjes kiezen. Op de vraag “welke kleur nagellak wil je?” zei Louane meteen: regenboog! En we hadden op voorhand niets afgesproken, kwam dus helemaal uit haar eigen. De mevrouw van het salon keek me aan: “ok voor je?”. Voor mij prima, zo lang dat zij er blij mee is. En bovendien vind ik een regenboog manicure wel passen voor een 4-jarig prinsesje. Dan was het aan mij, ik ging voor een paars-taupe nagellak met een tropical nail-art in het wit.

Maar dus… terwijl ze aan mijn nagels bezig waren zat Louane naast mij en werden ook haar nageltjes gedaan. Ondertussen konden we heerlijk keuvelen met elkaar. En Louane deed het fantastisch, ze bleef wonderbaarlijk gewoon zitten op haar stoel en liet de mevrouw haar nageltjes doen. Eerst een laagje primer, dan twee laagjes kleur en als afsluiter een laagje glitter nagellak. En dan het allermoeilijkste: niet bewegen en wachten tot de nagellak droog is! Want oh boy, ik heb thuis al talrijke keren haar nagels gelakt, maar ze bewoog altijd veel te snel waardoor er kapjes in haar mani kwamen. Gevolg? Louane boos en ik moest opnieuw beginnen. Temperamentvolle dame, weet je wel.. Bij LAKstore hebben ze een top oplossing. Drie zandlopertjes op een rijtje, de ene ging sneller dan de andere en Louane moest goed kijken welke als eerste zou eindigen. Een soort spelletje in haar ogen. Gefascineerd bleef ze kijken om te zien welke zandloper eerst zou zijn. In werkelijkheid een slimme truc om haar te doen wachten vooraleer ze terug mocht bewegen met haar handjes. Misschien thuis toch ook eens een zandloper of drie aanschaffen? 🙂 Zo gezegd, zo gedaan. Haar nageltjes waren binnen een mum van tijd on fleek. En trots dat ze de komende dagen was op haar nageltjes. Aan iedereen die het maar wou zien toonde ze haar manicure. En liefst van al toonde ze dan ook ineens mama’s nageltjes, “kijk, mijn mama heeft ook mooie nageltjes!”.

Kortom, een echte aanrader om samen met je kleuter-dochtertje te doen!

***
Prijs Tuttefrut Handen (tot 10 jaar): 15 EUR
Prijs semi-permanente nagellak + manicure + nail-art: 78 EUR
***

Meer info: lakstore.be

Adres: De Burburestraat 2, 2000 Antwerpen