Skivakantie: het verslag

Tijdens de Krokusvakantie gingen we op skivakantie naar Oostenrijk. Het was ook voor het allereerst sinds ik Maxime ken dat hij net die week vrij had. Deze kans konden we dus niet laten schieten, ik wou en zou naar de bergen trekken met mijn gezinnetje van vier. Maxime mag niet skiën vanwege zijn job als profvoetballer, dus hij mocht lekker naast de piste genieten van een warme chocomelk terwijl hij op baby Aloys paste. Louane en ik gingen dan iedere voormiddag skiën. Het was voor haar de allereerste keer dat we op latten stond. De bedoeling was om haar in het skiklasje in te schrijven, helaas zat deze al vol (!). Dus TIP: ga je in de schoolvakantie op skivakantie met je kinderen, boek de skiklasjes op voorhand online!

Maar dus, ik moest Louane eigenhandig leren skiën. En neen ik had geen enkel idee van bepaalde methodes om skiles te geven. Gelukkig kan ik zelf redelijk tot zeer goed skiën. Dus hoppaaa Louane mee op de ankerlift en oefenen maar! De eerste paar afdalingen nam ik ze tussen mijn benen en gingen we “snel” de heuvel af. Om haar het gevoel te leren kennen. And guess what? Ze vond het helemaal geweldig, hoe sneller hoe liever! De eerste twee dagen stond ze net als een zak patatten op haar skilatten. Ik dacht dus “dit komt zeker niet goed deze week”. Maar dag 3 stond ze plots steviger op haar latten en begon ze het ook leuk te vinden om vooruit te stappen met haar ski’s (zonder dat ik haar vast hield). Ik nam één skistok mee naar boven en liet ze deze vasthouden, naast mij. Zo zijn we in bochtjes ook enkele keren de piste af gegaan. En op dag 4 zag ze andere kindjes alleen de piste af gaan. “Dat wil ik ook, mama!”. Zo gezegd, zo gedaan. Ik liet ze los en plots kon ze het helemaal zelf! Incl. bochtjes! Ongelofelijk, 4 jaar en 3 maand oud!

Een 4-jarige zelf leren skiën? Kunnen we!

Bewijsmateriaal? CHECK! Bekijk dit filmpje maar eens, al zingend gaat ze de berg af.

Oh en we verbleven in Schloss Mittersill, een 4 S*  hotel in Salzburg. Ja, een chique hotel om met kinderen naartoe te gaan, maar ze waren er enorm vriendelijk voor onze kinderen! Bij aankomst lag er een doos vol speelgoed op onze hotelkamer en voor Louane hadden ze een kinderbadjas en slippers voorzien! Aanrader dus? Zéker en vast!

Geniet even mee van onze vakantie aan de hand van deze foto’s.

* * *
Gaan jullie op skivakantie met de kinderen?
Hoe oud waren jullie kindjes toen ze alleen de berg af konden?
Zelf leren skiën of toch skiklasje?
* * *