Brief aan mezelf.

Naar aanleiding van moederdag, schreef ik een brief aan mezelf. Eentje om mezelf te bedanken, om mezelf moed in te spreken. Want mama’s out there: wij zijn goed bezig!

Liefste ik,

 

Je bent goed bezig, als mama én als vrouw-van. Op alle vlakken. Het is niet altijd eenvoudig om alles gebolwerkt te krijgen. Kindjes op tijd in bed krijgen,  het huishouden runnen, overal op tijd aankomen, ‘s nachts meerdere keren opstaan voor Aloys’ke en overdag vriendelijk blijven tegen iedereen ondanks het serieuze slaaptekort,… Maar je doet het toch maar, iedere dag opnieuw. Noemenswaardig, ik zeg het je.

 

Die verliefde en vreugdevolle blikken van je kinderen, daar doe je het uiteindelijk toch voor. Je vergeeft hen alles, onmiddellijk. Na weer een woelige nacht lacht kleine Aloys naar je, en poef-paf-pief alles van de voorbije uren is zo weer vergeten. Ze hangen aan je, jij bent letterlijk alles voor hen. Jij hebt de privilege om mee te bepalen wie ze worden, jij geeft hen aan wat goed & slecht is, jij wijst ze de weg. Het zijn kleine sponsjes, Louane bijvoorbeeld, ze toont momenteel veel interesse in het leren schrijven. Een kleine week oefenen en wedden dat ze binnen enkele dagen haar eigen naam kan neerpennen? Ook al is het nog maar een kleuter.

 

Die ene persoon waar ze zich hun hele leven aan zullen spiegelen, dat ben jij. Jij bent hun allergrootste voorbeeld. Neem dat in acht en prijs jezelf gelukkig dat je zoveel betekent voor die kleine mensjes.

 

Wat een eer is het toch om mama te zijn, om te worden aangesproken met “mama”. Geniet ervan, met volle teugen. Neem de tijd om af en toe stil te staan bij die eer, want je kunt het wel eens vergeten door alle dagdagelijkse drukte. Been there, done that. Het is makkelijk om te zeggen “nee, nu niet liefje, mama is aan het koken”. Probeer een evenwicht te vinden, tussen plezier en noodzaak. Hoewel plezier ook een noodzaak is, samen spelen met je kinderen is oh zo belangrijk en oh zo voldoening gevend.

 

Je bent goed bezig, onthoud vooral dat. Ze zien je graag, je kroost.

 

Veel liefs, 
Jezelf, mama van twee fantastische kinderen <3
Alle mama’s verdienen een verwen moment. Want jullie zijn allen, één voor één, goed bezig! Mark my words!

P.s. Ben je nog op zoek naar een geschikt moederdags cadeau’tje voor je mama? Ik heb een leuke TIP voor jullie.

Mom’s Self Care Luxury Set (prijs van de set: 85 EUR, online te bestellen op naturalself.eu)

INHOUD: All Day Dreamer (dag crème, 57,50 EUR), Fine Delicate (body butter, 42,50 EUR), Boost of Softness (konjac sponge, 9,50 EUR) en een fles cava van Freixenet. Dit pakketje staat sowieso garant voor een verdiend verwenmomentje.

* * *

Happy Mother's Day!

* * *