Real Nappy Week

Van 29 april tot en met 5 mei 2019 is het “Real Nappy Week“, een week waarbij we herbruikbare luiers in het zonnetje worden gezet. Heb jij al de overstap gemaakt of doe je je best zoals mij om zo vaak mogelijk herbruikbare luiers te gebruiken?

Ik schreef reeds een blogpost over mijn ervaringen met herbruikbare luiers, maar als jullie nog vragen hebben, aarzel niet om ze te stellen. Ofwel via mijn Instagram account, ofwel onder mijn blogpost.

Wasbare luiers zien er niet alleen leuk uit (die printjes <3), ze zijn ook nog eens goed voor het milieu. Twijfel je? Dan is nu het moment aangebroken om er enkele (ik raad om te beginnen 3 aan) aan te schaffen, want Bambinomio geeft deze week 20% korting op ALLES!

Het kan tot 500 jaar duren voor wegwerpluiers afgebroken zijn.

En of je nu al enkele wasbare luiers in huis hebt of je twijfelt om er enkelen aan te schaffen, ik heb hierbij alvast enkele #miosolochallenges voor jullie! Het is eigenlijk een soort stappenplan om wasbare luiers in jullie huishouden te introduceren. SUCCES!

1. CHALLENGE voor thuis

Gebruik de miosolo zoals je elk andere luier zou gebruiken en test was je ervan vindt. Is de super zachte stof aangenaam voor de gevoelige huid van de billetjes van je baby? Sluit de luier goed aan rond de billetjes van je kindje? Je kan de grootte van de luier namelijk goed aanpassen dankzij de drukknoopjes aan de voorkant en de handige klittenband.

2. CHALLENGE voor onderweg

Test je miosolo eens wanneer je buitenshuis bent. Doen de super zachte droge binnenlaag en de absorberende kern wat ze horen te doen? Geen lekjes en dergelijke na een paar uur? Zo leer je vertrouwen hebben in je miosolo luier 🙂

3. CHALLENGE voor ‘ s nachts

Ja, ‘s nachts, dat heb je goed gelezen! De miosolo luier kan ook ‘s nachts gebruikt worden! Probeer het eens en ontdek zelf maar hoe de miosolo het volhoudt tijdens de lange uren in de nacht. Gebruik eventueel een mioboost inlegger om het absorptievermogen te verhogen, dit hangt af van kindje tot kindje.

4. CHALLENGE voor de papa, opa of oppas

Zoek iemand anders die jouw baby niet zo vaak verschoont en laat hem of haar eens intuĂŻtief proberen om de luier aan te doen. Lukt het hen? Zonder dat je extra info hebt moeten geven? Tadaaaa… Opzet geslaagd! De luier is even makkelijk in gebruik dan een wegwerpluier.

5. CHALLENGE voor wassen & drogen

Ontdek zelf hoe makkelijk het is om de miosolo te wassen & te drogen. Hoppakee de wasmachine in en nadien aan de wasdraad laten drogen. Eens de luier droog is kan je super eenvoudig de luier terug in elkaar steken door het unieke “treksysteem”, je duwt de inlegger heel eenvoudig terug in het overbroekje en de luier is terug klaar voor het volgende gebruikmoment. En wat vind je van het miofresh waspoeder? Ruiken je luiers lekker fris?

NOG EVEN DIT MEEGEVEN…

De IMPACT van wegwerpluiers op het milieu

Ben je toch nog niet 100% overtuigd? Deze infographic gaat je over de streep halen, promised! Bij het zien van deze infographic werd ik toch even misselijk en moest ik niet nog eens 2x nadenken over het gebruiken van wasbare luiers. Hopsaaa… Waar wacht je nog op ? Just go for it, bestel je eerste pakketje aan wasbare luiers en test het eens uit.

BMINFO GLB RF - NL