Weekend aan zee – Sunparks De Haan

Een tijdje geleden kreeg ik de vraag of ik een weekendje Sunparks in De Haan wou “uittesten”. Met plezier, heel graag zelfs! Ik heb vroeger namelijk 2 jaar gewoond in De Haan – ik ging er naar basisschool Einstein – en mijn ouders hebben het appartement onlangs pas verkocht. Ik kwam er dus regelmatig en had steevast een vaste uitvalsbasis om een weekendje te kunnen uitwaaien aan zee met ons gezin. Dus ja, heel graag nam ik eens een kijkje bij Sunparks De Haan, om te zien of dit mijn nieuwe uitvalsbasis zou kunnen worden.

Het huisje.

Sfeerbeelden buitenzijde

Sfeerbeelden binnenkant

Wij zaten in een 6 persoons exclusive huisje, vlak aan het water. Het huis had 3 slaapkamers, 2 badkamers (eentje boven en eentje op de benedenverdieping), een keuken, ruime living, groot terras en als extraatje een infraroodsauna! Het huis zelf was heel gezellig ingericht en zag er redelijk nieuw uit. Qua ligging was het ook ideaal, niet te ver van het hoofdgebouw vandaan. Het leuke was trouwens dat alle bedden reeds gedekt waren bij aankomst, het verlengde weekend kon dus meteen beginnen! Alsook moesten we ons niet bezighouden met een opkuis nadien, dit werd ook voor ons gedaan. Ideaal, want bedden opdekken en het huisje terug spik en span maken behoren bij mij niet meteen tot mijn “vakantiegevoel woordenschat”.

Activiteiten ter plaatse.

Vervelen zul je u ongetwijfeld niet op het domein van Sunparks De Haan. Er is een subtropisch zwembad, een minigolf terrein, een binnen- en buitenspeeltuin (denk oa. trampolines en een springkasteel), je kunt er go-karretjes huren,… Louane had in ieder geval genoeg aan het zwemparadijs, ze wou er iedere dag heen. Uuuuuuren kon ze er vertoeven, ze wou er nooit uit, zo leuk vond ze het er. En ja, het zwembad zou een nieuwe couche verf kunnen gebruiken, het is immers al ettelijke jaren oud (ik kwam er toen ik kind was ook al, er is nog niets veranderd). Maar, plezant is het er zeker en vast. Ook qua drukte viel het heel er goed mee. We waren er in hoogseizoen en toch moesten we niet aanschuiven voor de glijbanen.

Ik heb niet zoveel foto’s genomen van de activiteiten zelf, mijn excuses. Ik was meer bezig met genieten van de q-time samen met de kinderen 🙂 Hieronder toch enkele shots die op het domein genomen zijn.

Koken en zo.

Daarnaast is er een redelijk uitgebreide supermarkt op het domein aanwezig, in het hoofdgebouw. Iedere ochtend haalden we er onze verse croissantjes. ‘s Avonds hebben we één keer gekookt in ons huisje, spaghetti bolognese. Simpele, maar lekkere kost. De keuken is trouwens niet super uitgebreid qua inventaris, dus keukenprinsessen gaan er niet meteen hun ei in kwijt kunnen. Maar basic kokerellen gaat er zeker lukken. Een tip voor Sunparks: een staafmixer leek ons wel handig om toe te voegen aan de inventaris. Om soep mee te maken, maar eveneens om fruitpap e.d. te kunnen bereiden voor jonge kindjes.

Wel aanwezig: een BBQ op het terras. En deze blonk nog, helemaal nieuw! Helaas hebben we deze niet kunnen uittesten. 1) Het leek ons nogal een gedoe om houtskool e.d. aan te schaffen voor slechts een weekend. 2) We hadden niet heel veel zin om de BBQ nadien terug proper te maken. Deze helemaal vies en gebruikt achterlaten zagen we niet zitten. Maar mocht je dus langere tijd in het huis zitten, lijkt me dit wel suuuper fijn, want de setting is echt magnifiek! Ofwel neem je een beetje houtskool en de attributen van thuis mee, kan ook natuurlijk. Helaas zat onze auto met twee jonge kinderen reeds helemaal afgeladen vol met kinderspullen.

De Haan zelf.

Het sympathieke dorpje is te voet bereikbaar vanuit Sunparks, weliswaar zul je er je stapschoenen voor moeten aandoen (lees: plus minus 30min wandelen). Met kleine kinderen was te voet gaan dus niet meteen een optie. We namen de wagen en op nog geen 5min rijden zaten we in centrum De Haan. TIP: parkeer je in de buurt van La Potinière. Dan heb je een zéér centrale uitvalsbasis.

Beste ijsjes LIKE EVERRRRRRRR…

Die vind je in De Haan! Bij Australian Home Made Ice Cream. Believe me! Als kind al kwam ik er ijsjes eten en tot op heden heb ik nog nergens anders zo goed ijs gegeten. Het grappige is, dat deze cremerie naast een andere cremerie ligt. Dus let goed op dat je in de juiste rij gaat aanschuiven. Best choice? Hun stracciatella. Why? Wel, omdat de chocolaterie Leonidas die ernaast gelegen is, ook van hun is. M.a.w. de chocolade komt rechtstreeks uit de chocolaterie Leonidas en dat proef je gewoon. Als je geluk hebt zitten er grote stukken (bijna brokken!) chocolade in. Mmmm… Het water loopt me al in de mond wanneer ik dit neerpen. Ik zou bijna durven zeggen dat ik alleen al voor die crème-glace in mijn auto zou stappen op een zondagochtend om naar zee te rijden.

Adres: Leopoldlaan 22, 8420 De Haan

Shoppen in De Haan

De Haan heeft hele leuk boetiekjes. Hierbij een lijstje met mijn favo winkels in De Haan.

 • Trottinette (Leopoldlaan 28) – kinderwinkel met merkjes zoals Filou & Friends.
 • Arcade Shoes & Bags (Leopoldplein 4) – shoppingwalhalla voor schoenenliefhebbers!
 • DUE (Leopoldlaan 26) – dameskledij, zéker de moeite om eens een kijkje te gaan nemen.
 • GUAPA (Koninklijke Baan 27) – nog zo’n prachtige damesboetiek.
 • Spazio Weekend (Koninklijk Plein 3) – place to be voor interieur liefhebbers.
 • De Gelaarzde Haan (Leopoldlaan 1) – schoenenparadijs voor mini mensjes 🙂

Uit eten in De Haan & omgeving

Hierbij een opsomming van plaatsen waar wij graag komen als we in De Haan vertoeven. Let wel: reserveren is de boodschap, zéker in het hoogseizoen en al helemaal in het weekend.

 • Voor een aperitiefje zit je goed in La Potinière (Leopoldlaan 13).
 • De beste frietjes eet je bij Frituur Erly aan het tramhuisje van De Haan. Let wel, je kan er niet zitten om te eten. Afhalen is dus de boodschap.
 • Voor pizza moet je bij Pizzeria Piano Piano zijn (adres: Kapellestraat 10).
 • De Poldergeus (Nieuwe Steenweg 17). Goede keuken, aanrader! Wel buiten het centrum van De Haan, dus auto of fiets nemen.
 • Ben je een cocktail liefhebber? Ga dan zeker eens langs bij Ipanema (Grotestraat 8C, De Haan).

Activiteiten

Ik ben er nog nooit geweest, maar één van mijn volgers gaf me volgende tip: Familiepark De Sierk (Vosseslag 42, De Haan). Naar het schijnt heel dichtbij Sunparks De Haan, ideaal dus!

Beachlife.

Eén van de allergrootste troeven van Sunparks De Haan is allicht het feit dat het aan zee ligt. Sunparks met al zijn activiteiten in combinatie met de Belgische kust… Dat kan alleen maar voor een TOP weekend zorgen samen met je gezin.

Persoonlijk zet ik mezelf graag neer in de buurt van Beachclub Windhaan (Zeedijk-De Haan 50), zodanig dat ik altijd versnaperingen in de buurt heb. Beachclub Windhaan bevindt zich helemaal rechts aan de zeedijk (wanneer je richting de zee kijkt).


EN NU… THE GOOD NEWS!

Ik mag jullie via deze link 25 EUR korting aanbieden bovenop alle vroegboekkortingen.

Hoe vroeger je je verblijf bij Sunparks boekt, hoe groter je korting wordt.

– 6 maanden op voorhand : 20% korting + €25 korting
– 4 maanden op voorhand : 15% korting + €25 korting
– 2 maanden op voorhand : 10% korting + €25 korting