Avondrituelen

Het leven als mama kan soms heavy zijn, dat hoef ik je niet te vertellen neem ik aan. Er zijn zo van die dagen dat ik echt uitkijk naar het einde van de dag, wanneer de kindjes in bed liggen. Dan trek ik mezelf terug in de badkamer om aan mijn “avondritueel” te beginnen. Daar word ik rustig van en zo kan ik de dag op een mooie manier afsluiten.

Ik ben een productjes-fan (altijd al geweest trouwens) en kan er dan ook echt van genieten om een volledige verzorging uit te voeren ‘s avonds. Ik maak hier ook echt tijd voor, er gaat geen avond voorbij, zonder dat ik mezelf ontschmink en zonder dat ik een dag/nachtverzorging aanbreng.

Momenteel gebruik ik allerlei producten van Louis Widmer om mijn avondverzorging te vervolledigen. Benieuwd naar mijn stappenplan? Hier gaan we dan.

STAP 1. JE HUID REINIGEN

Om mijn mascara en oogschaduw te verwijderen gebruik ik de “oogmake-up reiniging waterproof, voor mensen met gevoelige ogen” (by the way, deze is VEGAN!). Ik doe een beetje product op een watje en laat dit enkele seconden op mijn ogen rusten, nadien wrijf ik de mascara en oogschaduw zachtjes weg. Ruimte voor verbetering: ik zou dringend eens herbruikbare watjes moeten aanschaffen! Zoals de Imse Vimse wattenschijfjes (verkrijgbaar bij oa. de online shop Klein Spook), deze kun je na het gebruik gewoon wassen.

Ik verkies een reinigingsmelk (voor elk huidtype én met vit. E, 100% VEGAN) om de rest van mijn make-up te verwijderen van mijn gezicht, persoonlijk vind ik dat een melk heel fijn aanvoelt op mijn huid en ook zeer effectief is in het verwijderen van alle make-up en vuiltjes.

Stap drie in mijn reinigingsproces is het gebruiken van een tonic zonder alcohol. Die van Louis Widmer is tevens VEGAN! Hierna is mijn huid volledig gereinigd en klaar voor de verzorging die erop volgt.

TIP: heb je toch eens wat minder tijd ‘s avonds (wat ik volledig kan begrijpen!), dan stel ik voor dat je de Micellaire Reinigingslotion van Louis Widmer gebruikt. Deze 3-in-1 lotion verwijdert make-up en mascara, zuivert en verfrist de huid.

STAP 2. JE HUID VERZORGEN

Ja, helaas. Ik ben 30+ jaar en een anti-rimpelserum en creme is een must in mijn badkamer.

Als eerste gebruik ik een serum, het intensieve “Extrait Liposomal” (incl.  biostimulatoren en hyaluronzuur én 100% VEGAN) van Louis Widmer. Dit serum voorziet de huid van kostbare actieve bestanddelen en werkt diep in de huid. Het verbetert de huidstructuur aanzienlijk en hydrateert je huid ook ineens. Je huid ziet er nadien stralend fris uit!

Stap twee van de verzorging: een oogcreme. Omdat ik vermoeide ogen heb, raadde Louis Widmer me aan om hun “Oogomtrekgel – anti-aging” te gebruiken. Deze lichte gel dringt snel in de huid en verfrist de huidomtrek onmiddellijk. De gel mag zowel onder de ogen als op de oogleden aangebracht worden.

TIP: Wanneer je de oogomtrekgel in de koelkast bewaart, zorgt dit voor een extra fris gevoel op je ogen!

En dan de laatste stap (vergeet deze nooit, want je huid heeft ‘s nachts de tijd om te regenereren) >> de nachtcreme! Ik kreeg de Pro-Active Cream Light opgestuurd om uit te proberen. Deze nachtcreme is ideaal voor de normale en gemengde huid. De lichte textuur (love it!) dringt snel in de huid en laat geen vette film achter, vooral dit laatste vind ik zelf heel belangrijk. Gaan slapen met een blinkende huid is niet bepaald sexy 🙂 Het gefragmenteerde hyaluronzuur in deze creme is een echte collageenbooster.  Het verbetert de elasticiteit en de vochtbalans van de huid waardoor deze er egaler, jonger en gladder uitziet.

Ziezo, dat was het.

*      *      *

Nemen jullie ‘s avonds ook de tijd om een volledige nachtverzorging uit te voeren?

*      *     *