Een houten zandbak en een proper grasveld!

REVIEW: Bosch UniversalImpact 18 and the EasyGrassCut 18-26

Een tijdje geleden kreeg ik de vraag van Bosch of ik hun UniversalImpact 18 and EasyGrassCut 18-26 eens wou uitproberen. Ja, natuurlijk! Want we zijn nog niet zo lang geleden verhuisd en er waren nog wel wat werkjes uit te voeren in ons huis. Het fijne aan beide toestellen is dat ze beiden op éénzelfde accu werken én dat ze draadloos zijn. Dat laatste is sowieso heel belangrijk voor mij, ik ben echt absoluut niet zo handig (heb nog veel te leren!), dus hoe minder ik me zorgen moet maken over draden die in de weg zitten, des te beter.

De zandbak

Zowel Louane als Aloys vinden het super leuk om met zand te spelen. In ons vorige huis hadden we de typisch blauwe schelp in de tuin staan, gevuld met zand. Echter, momenteel ben ik veel meer te vinden voor alles wat hout is. Ik bestelde uiteindelijk via bol.com een houten zandbak voor de kinderen. Deze moest echter nog volledig in elkaar worden gestoken (oh jee!), maar dankzij enkele Bosch gereedschappen waaronder de UniversalImpact 18 is het ons – na veel zwoegen en zweten – toch gelukt. Het houten kader is ondertussen af, het zand moeten we nog bestellen (oeps!).

Het gras

Toen we het huis in Deurne kochten, was de tuin niet meteen spik en span. Het positieve was dus wel dat ik kon “oefenen” en “knoeien” in de tuin zonder dat er veel kon fout lopen. Zo probeerde ik dus zonder schroom de werking uit van de EasyGrassCut 18-26. Onze tuin is niet al te groot, waardoor ik eigenlijk het volledige gras kon snoeien met dit toestel. Ondertussen liggen er grasmatten in de tuin en zijn we nog op zoek naar een goede grasmaaier (iemand tips?). Echter, de EasyGrassCut ga ik zeker blijven gebruiken om het gras aan de kanten van de omheining mee te onderhouden.

Om te besluiten met het volgende: beide gereedschappen zijn women-proof! De accu kan zeer gemakkelijk verwisseld worden en je hebt enorm veel vrijheid doordat er geen draad in de weg zit. Ik heb mijn eerste angsten overwonnen, om de handen uit de mouwen te steken met “mannengereedschap” (you get what I mean, I guess?). In principe zou ik zo’n dingen namelijk overlaten aan de man des huizes, maar dan moet ik soms lang wachten vooraleer iets in orde komt. Nu kan ik het heft in eigen handen nemen en het huis verder in orde maken op mijn eigen houtje.

TIP
Schaf jezelf een extra accu aan.
Op die manier kan je steeds verder met je gereedschappen.