Weekendje weg: Brugge

Visit Bruges vroeg ons een tijdje geleden of we zin hadden om Brugge te ontdekken. Ja, zeker hebben we daar zin in! Zelf ken ik Brugge al redelijk goed, daar ik vroeger nog in De Haan heb gewoond. Maar destijds had ik zelf nog geen kinderen, ik was dus wel echt heel benieuwd hoe Brugge eruit zou zien door de ogen van kleine kinderen.


Verblijfplaats

Hotel August Brugge

Augustijenrei 18, 8000 Brugge
Meer info: hotelaugust.be

We verbleven één nachtje in Hotel August (incl. ontbijt). Het fijne aan dit hotel is dat ze grote familiekamers hebben met zo’n vier bedden en dat er nog plaats genoeg over is voor één of zelfs twee baby/peuterbedjes. Het hotel ligt bovendien op wandelafstand van het centrum van Brugge. Ideale uitgangspositie dus om de stad te ontdekken, want persoonlijk ben ik een “wandel-fan” wanneer je een stad bezoekt.

Eten & drinken in Brugge

Otto Waffle Atelier

Katelijnestraat 1, 8000 Brugge
Meer info: ottowaffleatelier.be

Mjammie in het kwadraat! De wafels zijn stuk voor stuk kunstwerkjes gemaakt van haver (lees: de meest gezonde wafels!). Otto Waffle Atelier is een echt familiebedrijf en hun gebruikte ingrediënten worden zorgvuldig uitgekozen. Ze hebben een unieke wafelijzer ontwikkeld in de vorm van Brugse kant. Aanrader om eens te passeren wanneer je een bezoek aan Brugge inlast.

Tom’s Diner

West-Gistelhof 23, 8000 Brugge
Meer info: tomsdiner.be

Wat hebben we genoten van ons diner bij Tom’s Diner. De menukaart is er eentje om je vingers van af te likken. Ik raad je aan om te beginnen met enkele tapas, ze zijn werkelijk verrukkelijk. Zoals Louane weliswaar terecht opmerkte, we waren wel de enigen met kinderen in het restaurant. Dit hoeft op zich geen probleem te vormen, maar voor wie op zoek is naar een iets meer op kinderen gericht restaurantje, zou ik deze venue niet meteen aanraden. Onze kinderen zijn geen moeilijke eters, dus waren ze heel tevreden met wat er op de menu stond. De obers waren zo vriendelijk om één hoofdgerecht te splitsen in twee kinderporties, want een specifiek kidsmenu hebben ze niet. TIP: ben je van plan om hier in het weekend te komen eten? Vergeet je tafel niet te reserveren op voorhand.

De Republiek

Sint-Jakobsstraat 36, 8000 Brugge
Meer info: republiekbrugge.be

Ideale venue om te komen lunchen. Helaas waren we in Brugge op een regenachtig weekend, want hun terras zag er werkelijk prachtig uit. Maar ook binnen is het een zeer mooi restaurant. Ook hier raad ik aan om een tafel te reserveren, just to be sure, zeker nu in deze corona-tijden.

Cultuur opsnuiven & andere leuke activiteiten met kinderen in Brugge

Concertgebouw Circuit


't Zand 34, 8000 Brugge
Meer info: concertgebouw.be
Openingsuren: belevingsparcours op zaterdag & zondag van 10u tot 18u
Tarieven: 10 EUR volwassenen / 5 EUR vanaf 6 jaar

Een concertgebouw bezoeken enkel iets voor volwassenen? Think again. Het Concertgebouw Circuit heeft een heel leuk boekje ontwikkeld op kinderformaat waardoor dit culturele uitstapje een schot in de roos werd bij Louane & Aloys. Ze moesten doorheen het gebouw verschillende stempels verzamelen en kregen op het einde een kleine attentie van de vriendelijke medewerkster aan het onthaal. Ik beloof het je: kinderen halen er hun hartje op tijdens de speelse verkenningstocht. Er zijn verschillende interessante muziekinstallaties die hen van de ene verbazing in de andere doen vallen. Daarnaast mogen de kinderen ook zelf musiceren oa. op het magnifieke dakterras waar je een verbluffend uitzicht krijgt over de stad Brugge.

Clavis Concept Store

Sint-Amandsstraat 5 , 8000 Brugge
Meer info: facebook.com/ClavisConceptwinkelBrugge

Houden jullie ook zo van boeken? Zelf vind ik het heerlijk om in een boekenwinkeltje tussen alle boeken te snuisteren. Neem zeker eens een kijkje bij Clavis Concept Store. Ze hebben er niet alleen de leukste boeken, de kinderen kunnen er tevens terecht voor verschillende workshops (inschrijven verplicht) en voorleessessies.

Boottochtje

Meer info: visitbruges.be/nl/bruggemetdeboot

Uiteraard hoort een boottochtje bij een bezoek aan Brugge. Helaas hebben we hier geen tijd meer voor gehad vanwege het slechte weer. Maar… dan hebben we een goed excuus om nog eens terug te komen!

Wandeling door de stad – Brugge door kinderogen

Wandelen jullie ook zo graag doorheen een stad? De brochure Brugge door Kinderogen bevat 4 leuke en actieve wandelingen in Brugge. Op iedere route zijn verschillende opdrachten die je samen met je kinderen (4-12 jaar) kunt uitvoeren.

Zwemmen bij Lago Olympia Brugge

Doornstraat 110, 8200 Brugge
Meer info: lago.be/brugge

Afsluiten deden we ons weekend in het LAGO Olympia Brugge zwembad. Het zwembad is gelegen net buiten de binnenstad (ongeveer 10min rijden vanuit het centrum). Louane & Aloys zijn echte waterratten en genoten dus met volle teugen van hun zwembeurt. Ze hebben er een super lange wildwaterbaan trouwens (maar liefst 115m!). Aloys vroeg meermaals aan me of hij erin mocht, maar hier vond ik hem nog net iets te jong voor eerlijk gezegd. Maar de andere glijbanen (ja, ook de grote) konden hem zeker bekoren.

Hebben jullie nog leuke tips of kennen jullie nog leuke bezienswaardigheden om een gezinsuitstap naar Brugge te laten slagen? Laat het me weten onder dit blogbericht.