Geboortelijst voor een 2e, 3e of volgende kindje

Ik heb lang getwijfeld, wel of geen geboortelijst leggen voor baby nr. 3/4. Louane haar lijstje lag bij Babydump, die van Aloys bij Het Land Van Ooit. Uiteindelijk, het meeste heb je namelijk wel al in huis na je eerste kindje. Anderzijds, er zijn zo veel leuke babyspulletjes op de markt. Na lang wikken en wegen besloot ik om niet bij één bepaalde winkel mijn lijst te leggen. Ik wou de vrijheid hebben om spulletjes van verschillende webshops op de lijst te zetten. Onder meer ook onder het motto “koop lokaal & steun de lokale/Belgische ondernemer”, wat in tijden van corona toch niet onbelangrijk is.

Ik stelde een tijdje geleden de vraag via mijn Instagram Stories. “Welke site is er handig om een geboortelijst te leggen, een website waar je spullen van verschillende webshops op kunt zetten?”. Ik kwam uiteindelijk bij op Pakske.be en besloot om het eens uit te proberen. Wat blijkt? Het is allemaal super makkelijk om zelf te regelen. Je maakt een account aan & you’re ready to go! En het is nog eens helemaal GRATIS ook!

Hiernaast zie je een voorbeeld van een geboortelijst, die van Emma Peeters. Je krijgt haar naam, geboortedatum, gewicht en lengte meteen te zien. Alsook enkele foto’s van Emma en een intro-tekstje. Ook leuk: je kan erbij schrijven “liever sponsoren via overschrijving?” en dan je rekeningnummer erbij zetten.

STAP 1. Account aanmaken

Je account aanmaken en je geboortelijst personaliseren. Vul de (vermoedelijke) geboortedatum in van je kindje, schrijf een persoonlijk “welkom op de geboortelijst van XXX”-tekstje in en voeg eventueel een fotootje toe van je geboortekaart of van de kleine spruit zelf.

STAP 2. Shoppen maar!

Het leukste kan nu beginnen! Surf jezelf gek, welke producten vind je mooi? De mogelijkheden zijn eindeloos, een rotan babywiegje van webshop X en een handmade boxkleedje van lokale webshop Y? No problem. Je kopieert simpelweg de link naar het product en zet deze op je lijstje. Gegevens zoals een de titel van het product, de prijs en een afbeelding worden doorgaans automatisch mee overgenomen. Zo niet, dan kun je ze zelf handmatig nog toevoegen, alsook een extra boodschapje indien gewenst (bv. wij hadden graag de muntgroene kleur ontvangen). Per gekozen “pakske” kun je aanvinken of de schenker het kadootje volledig zelf aankoopt ofwel dat er kan bijgelegd worden voor het pakske in kwestie. Super handig vind ik dat! Aangezien er soms best wel dure spulletjes op een lijst komen te staan (denk maar aan meubels of een draagzak). Trouwens, ook leuk: zet “kraamkost” of “een avondje babysitten” ook op de lijst 😉 Wedden dat je hier veel aan gaat hebben?

Om jullie op weg te helpen en/of wat inspiratie te geven, voeg ik hieronder een lijstje toe met enkele leuke (vaak Belgische) webshops waar je sowieso mega toffe baby-spulletjes gaat vinden.

 • De Gele Flamingo : hier shop prachtige collectie baby-musthaves! Waarschuwing: je gaat hier uuuuuren surfen, geloof me!
 • Yumibaby.nl : hier kochten wij ons bamboe ledikantje, maar ook voor baby textiel allerhande in aardetinten kun je hier terecht.
 • Houseofdreamers.nl : verzameling aan merken van kleine ondernemers, eco & handgemaakt
 • Deugeniet en co : voor romantische zielen, denk: bloemenbehang, vintage dekbedsetjes enz.
 • Petit Morgane : voor de allermooiste 100% handgemaakte turbans, twist haarbanden en strikjes.
 • Bahiashop.be : de place to be voor handmade knuffels, regenboog-bijtringen, speenkoordjes en meer.
 • Awash.be : hier shop je handgemaakte kinderkleding. Wist je dat… Je een kledingabonnement kunt nemen bij Awash? Leuk om op je geboortelijstje te zetten!
 • Studio poppyflowers : voor de mooiste geboortekransjes met naam en droogbloemen!
 • Mammooi : voor houten geboortebordjes en meer leuks!
 • Cottondesign.nl : hier vind je oa. handgemaakte fmobieltjes en iberrainbows om de kinderkamer mee te decoreren
 • Muffie en snuffie : unieke baby musthaves, 100% handgemaakt. Zij maakten voor mij een babydekentje met het printje van Rafaël zijn veertjes-bloesje!

STAP 3. Lijstje delen

Klaar met je lijstje? Deel je lijst dan met vrienden en familie. Op voorhand al of na de geboorte via een geboortekaartje, via sociale media of via een chat-app, aan jou de keuze!

HANDIG!

 • Je kan er eventueel voor kiezen om op voorhand al wat pakskes van je lijst aan te kopen (denk maar aan de essentials die je toch al graag in huis hebt voor de geboorte). Je laat de schenkers dan achteraf de kadootjes – die je weliswaar tegen dan al in huis hebt – terugbetalen. Een soort van crowdfunding voor je babyaankopen, as you wish.
 • Je kan je lijst altijd volledig vrijblijvend aanmaken, toch niet tevreden? No harm done, je wist je lijst even makkelijk dan dat je hem hebt aangemaakt. Dus experimenteer gerust. Tevens ook gewoon super handig om een online wishlist te hebben staan voor je baby’tje, vind je niet?
 • Je hebt al een lijst bij een fysieke winkel, maar wilt toch nog wat andere spulletjes erop zetten? Geen probleem, hiervoor kan je Pakske ook gebruiken. Voeg de producten toe van je eerste lijst (bij de fysieke winkel) én voeg daarnaast nog extraatjes toe. Zo heb je alles op één lijst verzameld en hoef je geen twee URL’s op het geboortekaartje te zetten. Ik besliste bijvoorbeeld om x-aantal producten van De Gele Flamingo op te nemen in mijn lijstje (want geen verzendkosten voor de kopers!), aangevuld met leuks vanuit andere lokale webshops. Allemaal verzameld op één lijst, die van Pakske.

Benieuwd wat er zoal op mijn lijstje staat?
Hierbij alvast een klein inkijkje op onze wishlist:

Vragen?

Aarzel niet om ze te stellen in een comment ofwel via mijn instagram account @bellemaman.be.